Om Mediemakt

I 20 år jobbet jeg med medier. Både papir, nett og TV. De siste syv årene jobbet jeg i Bergens Tidende, der jeg blant annet dekket mediesektoren.LJIZlzHgQ7WPSh5KVTCB_Typewriter

Jeg hadde knapt lært meg koden til inngangsdøren før subprime-boblen sprakk. Subprimesprekken ble snart til finanskrisen. Finanskrisen rammet mediesektoren hardt. Det ble budsjettkutt og nedbemanninger.

Jeg var først en av dem som ble igjen. Vi jobbet alle som gale, i håp om at det ville snu. Eller i det minste bremse farten akkurat nok til at vi rakk å nyte utsikten på vei utfor stupet. Mange murret om at dette bar galt avsted. At vi var i ferd med å ødelegge noe verdifullt, uten at vi helt klarte å forklare hva det var.

Jeg hoppet av på den nest siste sluttpakkerunden – så langt. Det var flaks, den neste bar mer preg av å være en glorifisert oppsigelse. Jeg begynte å studere igjen, og holder nå på med en master i demokratisering. For meg handler den mastergraden om å forsøke å forstå hva som skjer, akkurat nå, med noe de fleste av oss tror er en viktig del av demokratiet vårt.

Jeg tror ikke mediebransjen er dødsdømt. Jeg tror heller ikke vi kan avfeie krisen som “strukturelle endringer”. Vi tar mye for gitt i diskusjonene om medier og demokrati. Det er mye svulstige formuleringer, mye som blir stående usagt, mye vi ikke diskuterer. Mediemakt.no er et forsøk på å samle tankene mine, og kanskje være til hjelp for andre, som forsøker å finne ut hva som skjer.

Diskusjonsfunksjonen er foreløpig skrudd av. Men kom gjerne med tilbakemeldinger, tips, forslag eller bidrag på mail, adressen finner du over.